Om oss / Kontakt

Tre korta frågor till vinnarna av Servicedesk Awards 2014

Årets Servicedesk: Richo i Malmö (representeras av Rafael Rapaport)
Årets Servicedesk Manager: Daniel Wåg, Systembolaget
Årets Servicedeskmedarbetare: David Scharfstein, Bright Relation

1. Vad tror du är nyckeln till er framgång?
Rafael: Kompetens, engagemang och servicekänsla, kunden alltid i fokus.

Daniel: Min bakgrund och erfarenhet från kärnverksamheten, ett fantastiskt arbetsteam, en modig och inspirerande chef och min egen förmåga att kommunicera! Att jag haft förmånen att läsa till ITIL expert skadar heller inte.

David: En svår fråga att svara på. Vad definierar egentligen framgång? Skulle jag känna mig framgångsrik redan nu vid 22-års ålder så hade jag nog varit rätt slapp och lat vid det här laget. Jag hade lutat mig bakåt och känt mig klar. Jag försöker tänka att jag en dag ska bli framgångsrik och hela tiden våga på nya saker för att nå dit. Jag söker ständigt efter nya utmaningar för att utvecklas. Så svaret på frågan är att jag suktar efter framgång och nyckeln är att utmana sig själv och våga sig på nya arbetsuppgifter. En nyckel till framgång för mig är att trivas och må bra av sitt jobb. Jag älskar att hjälpa, och att se våra kunder att utvecklas. Mitt mål varje dag är att vara en glad person och sprida glädje på kontoret till mina kollegor. De ger mig tillbaka mycket energi och inspiration. Vi har ett bra ledarskap och duktiga kollegor som jobbar för varandra. Samarbete är lika med framgång. Utan dem skulle jag inte ta emot det här priset.

2. Vilken är den största utmaningen i ditt arbete?
Rafael:
Att hantera strömmen av nya kunder samt dokumentation.

Daniel: Att hitta balansen mellan det operativa och det mer strategiska arbetet.

David: Den absolut svåraste utmaningen i mitt arbete är att hålla många bollar i luften servicen. Oavsett om det är ett stort eller litet ärende vill jag alltid gå den extra metern. Så svåraste utmaningen är att tillfredsställa varje kund lika engagerat och snabbt som jag önskar.

3. Vilka är dina bästa tips för att få en högkvalitativ servicedesk?
Rafael:
Att dela med sig kompetens och alltid vara behjälplig, ”det är inte du det är inte jag det är Vi

Daniel: Det är såklart olika beroende på vilken verksamhet du jobbar i, men för vår del har vårt fokus på kommunikation varit extremt viktigt. Både internt inom Servicedesk men även ut mot vår verksamhet och våra användare. Förstå att den personliga direktkontakten med användarna gör servicedesk till den allra viktigaste spelaren i en IT avdelnings leverans.

David: Det som jag tror utmärker en bra servicedesk är att försöka vara engagerad på ett personligt sätt. Kunderna uppfattar snabbt vilken typ av personer eller team man är. När man får den personliga dialogen blir det genast mer avslappnat och man skapar automatiskt ett förtroende för mig och Bright. Det kanske låter banalt, men jag försöker alltid bemöta varje kund som en vän. Vi frågar hela tiden hur kunderna upplever oss och vår service till dem, och det tror jag är bland det viktigaste en servicedesk måste göra för att bli högkvalitativ. Man måste våga möta feedback och ta till sig den. Bra som dålig. Annars utvecklas man inte.

Om jag får tala utifrån egen personlig erfarenhet så är jag alltid proaktiv i min service. Jag förklarar tydligt för- och nackdelar för kunden när de står inför ett val. Proaktivitet handlar också om att ge tips och råd. Man ska bara inte lösa ärendet, utan man ska även förklara hur man löste det så att kunden ärendet på egen hand nästa gång. Det finns  ju ingen bättre känsla när man givit kunden ett ”aha-moment” efter sin förklarning. Mitt sista tips är att vara äkta. Ärlighet varar längst.

Läs även: Presentation av vinnarna: Servicedesk Awards 2014 och Vinnare av Servicedesk Awards 2014

No comments yet.

Kommentera